DSC 2815 1

Twee weken geleden hoorden we van Lex Roeleveld, dat er nog een restant was van bomen en struiken die Stichting Heg en Landschap dit jaar geleverd heeft.

Dat willen we uiteraard nog een goede bestemming geven, en Lex dacht aan Oosterwold, omdat we hier een goed netwerk hebben. Dus heb ik een advertentie gezet op Marktplaats Oosterwold, en daarna stroomden de bestellingen binnen. Voor het totaal van zo'n 800 planten kunnen we 21 Oosterwolders blij kunnen maken.

DSC 2816 1Omdat veel bestellers meer plantgoed wensen dan er beschikbaar was, heb ik een verdeling gemaakt om zoveel mogelijk mensen tevreden te stellen. En veel mensen zijn blij met een paar exemplaren van iedere soort. Dat is wel een aardige administratie, want we kunnen uiteraard niet verkopen wat er niet is. En we moeten alle bossen plantgoed lostrekken en planten tellen voordat we ze uitleveren.

DSC 2820 1Op zaterdagochtend kwam Lex dus met zijn aanhanger, en om 10:00 uur stonden de eerste afnemers al klaar. En we kregen zelfs nog een zonnetje; na al die sneeuw was dat zeker een bonus.

Er bleek zelfs nog wat meer plantgoed te zijn, dus hebben we mensen nog blij kunnen maken met extra krenteboompjes en hazelaars.

Voor veel bestellers is het de laatste kans om in dit groeiseizoen bomen en struiken in de tuin te planten, dus dat geeft een enorme boost aan de tuin; je boekt een jaar winst in de groei van het plantgoed.

BoomplantaktieLexBoomplantaktieMJEr is altijd wel gedoe in Oosterwold, maar hoe fijn is het dat we met het leveren van plantgoed alleen maar positieve impulsen kunnen delen!

Gelukkig kunnen we nu in de meeste gevallen direct afrekenen. We hebben een geplastificeerde QR-code gemaakt, en dan is de betaling met een paar klikken op de smartphone geregeld.

Leuk dat Lex van Heg en Landschap er zelf ook bij DSC 2818 1was om het plantgoed en de bestellingen te sorteren.

 

 

DSC 2820 1 2Er was de hele ochtend aanloop, en om goed één uur 's middags waren we los.

Vanmiddag heb ik de laatste berken in de bosstrook geplant, en een zakje planten afgeleverd en geplant in de tuin van Daan.

Mooie aktie. In de loop van het voorjaar komen een paar mensen van de Yves Rocher Foundation op bezoek. Hopelijk kunnen we ze dan een leuke rondleiding geven door Oosterwold, en wellicht is er dan volgend jaar weer een Boomplantaktie.

 

 

primi sui motori con e-max.it