OpenVoorGroen dag WEB2 1Komende zondag, 19 juni houden we twee rondleidingen over het Paradijsvogelbosje. Dat doen we samen met organisaties Avanti uit Almere en Pakhuis de Zwijger uit Amsterdam. Onder de bezielende slogan: We make the City Green. Er doen veel initiatieven mee in Amsterdam en in Almere. Die zijn te zien op de website van de Open Groen Dag.

In Oosterwold doen ook de Kruiderij Hof van Eeden het het Polderhuyske mee, Boerderij Uniek Leven, de Stadsbomerij, Atelier de Amtelijke Korf, Live to Be, Imkerij KirstenBosch en Land Art Groene Kathedraal (de stip staat niet op de goede plek op de kaart). En er zijn nog meer activiteiten in Almere.

Wij geven een rondleiding om 10 uur en om 14 uur, met een kopje koffie erbij. Het is bijna midzomernacht, en de bomen en struiken in ons voedselbos zijn weer flink gegroeid. Zo kunnen bezoekers zien hoe een jong voedselbos er na zeven jaar uit kan zien. We kunnen ieder jaar weer een ander verhaal vertellen, omdat we zelf meegroeien met het Voedselbos. Met het groeien verandert het landschap en het evenwicht in de natuur. Vorige week hebben we vijf flinke bomen van 6-7 meter met flinke stammen gekapt, om ruimte te maken voor omringende bomen. Waar het twee jaar geleden nog prima paste, moeten we nu kiezen, en dan kiezen we voor bomen die duurzaam een rol kunnen spelen in het voedselbos, zoals tamme kastanje, hazelaars, notenbomen en besdragende struiken. 

Uiteraard zijn mensen uit Oosterwold en de rest van Nederland meer dan welkom. start om 10 uur en 14 uur. Frederik van Eedenweg. Hopen op twee leuke rondleidingen met geïnteresseerden uit Almere en Amsterdam.

Zie hier onze pagina op de website van Open GroenDag. Voor een actuele foto ben ik maar weer eens op ons dak gaan staan om een panorama van ons voedselbos te maken. 

Panorama 4d

primi sui motori con e-max.it