ParadijsPodium4432

Gisteren hebben we een traditie nieuw leven in geblazen: Paradijsvogel Podium hebben we het genoemd. De afgelopen jaren hebben we vaker een muziek- en theaterpresentatie gehouden. Door Corona was daar de klad in gekomen, maar graag pakken we de draad op.

ParadijsPodium4431We hebben getwijfeld of we de presentatie in het Amfitheater zouden houden, maar het leek ons toch te donker, iets te koud, en te veel muggen 's avonds buiten. Dus hebben we de ParadijsPodium4437Tuinkamer ingericht. Tafels ParadijsPodium4436eruit; dan voelt het meteen weer als een grote ruimte!

Voor de uitvoerenden hebben we van tevoren een linzen-courgettesoep gemaakt, met broodjes en een Quinoa-salade. En een kruisbessentaart. Kortom de catering was op orde. Het weer was geweldig, dus we hebben buiten in een grote kring gegeten.

Marie-José opende de avond en zong drie liederen van Brahms.

Beatrijs speelden een Sonate van Loeillet op tenor-blokfluit begeleid door Wilma op de piano.

ParadijsvogelPodiumIreneParadijsPodium4440Onze dochter Irene zong een klassieker: Se tu ma mia, toegeschreven aan Pergolesi. En samen met Marie-José een duet van Purcell.

ParadijsPodiumRuudRuud speelde een improvisatie solo op trompet. Marien zong en begeleide zichzelf in een lied van Frank Bridge en twee liederen van Vaughan-Williams.

ParadijsPodiumMarien

ParadijsPodium4458uitsnedeWilma zong een Engels volkslied, the Ashtree, begeleid door Christof.

ParadijsPodium4453Carolien en Truus zongen twee duetten van Brahms, begeleid door Marien.

Tot slot zongen vijf leden van het zang-oktet 'Kamer 2.04', Saska, Mureen, Ad, Hans en Jan liederen van Hindemith en Mendelssohn.

ParadijsPodiumKamer204

ParadijsPodiumCarolienTruus

 

ParadijsPodium4475Veel zang deze keer, en toch zeer afwisselend met een grote groep uitvoerenden.

Leuk ook dat iedereen de moeite neemt om zelf de uitvoering in te leiden met een korte toelichting. Zo krijgt ieder stuk een persoonlijk noot.

Na afloop wordt er uiteraard nagepraat met een drankje en hapje. Leuk dat velen ook wat extra te eten en te drinken hebben meegenomen. Hartverwarmend in alle opzichte.

Graag maken we hier weer een traditie van, zodat we vier keer per jaar zo'n open Paradijsvogel Podium kunnen houden. Daar werden al meteen nieuwe plannen voor gesmeed. Ook nieuwe aanmeldingen zijn uiteraard meer dan welkom.

ParadijsPodiumPanoramaOnze voorlopige data (onder voorbehoud) zijn: 8 oktober, 17 december, 15 april en 24 juni. Locatie: Paradijsvogelbosje, in Juni in het Amfitheater en de andere keren in de Tuinkamer.

Ook voor deze keer: super veel dank voor alle uitvoerenden en leuk dat er mensen kwamen luisteren. Tot een volgende keer!

 

 

primi sui motori con e-max.it