We discussiƫren wat af in Oosterwold, en er komen ook steeds meer theatrale of muzikale evenementen. Maar open gesprekken zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Pakhuis de Zwijger kennen we nauwelijks. Misschien kunnen we daarin verandering brengen.

Thrivability550x825Dave Pendle en Michelle Holliday willen daarvoor een eerste aanzet geven in een presentatie en dialoog over Thrivability? ThrivaWat? Thrivability is een nieuw woord dat Michelle Holliday heeft samengesteld uit de engels woorden to Thrive: na te streven of te floreren en Ability: vermogen. Dus het vermogen om te floreren. Dat zijn ingewikkelde woorden voor iets wat wellicht toch heel basaal is: hoe mooi zou het zijn als we niet alleen goed zouden zorgen voor elkaar en voor de natuur, ecosystemen, leefomgevingen, en bij al dat zorgen ook zelf nog zouden opbloeien, tot bloei komen?

Michelle HollidayMichelle heeft hierover een boek geschreven: The Age of Thrivability. Dat is de aanleiding voor een presentatie die inleidend zal zijn op een aantal vragen waarmee de deelnemers aan de slag zullen gaan. Als er genoeg deelnemers komen, kunnen we uiteen gaan in verschillende groepjes, en daarna plenair uitwisselen.

De voertaal tijdens de presentatie is Engels. In de discussiegroepjes, kan waarschijnlijk ook voor Nederlands gekozen worden.

Dave heeft een evenement aangemaakt op www.Oosterwold.info. Je kunt daar ook een kaartje regelen via Event-Brite. We gaan er vanuit dat het niet uitverkocht zal zijn, dus kan je je ook melden aan de zaal. Er wordt een vrijwillige bijdrage of donatie gevraagd voor de gastspreker en een beetje voor de organisatoren en een kopje koffie.

Voor meer informatie lees de beschrijving op Oosterwold.info

Locatie: De Tuinkamer van Paradijsvogelbosje

Aanvang 19:30 uur. Inloop vanaf 19:15 uur. Inclusief koffie of thee. Vrijwillige bijdrage.

 

primi sui motori con e-max.it