DSC 6184 1De Stichting Heg en Landschap is weer bereid om plantgoed met korting beschikbaar te stellen voor Oosterwold in het komende plantseizoen. Dat is goed nieuws voor een aantal Oosterwolders die mij al bestookten met vragen hierover.

Er is wel minder plantgoed beschikbaar dan vorig jaar. Maximaal 25.000 stuks.

Uiteraard is dit vooral een mooi aanbod voor Oosterwolders die hier pas zijn gekomen, en nog hun kavel moeten beplanten. Daarbij bieden inheemse bomen en struiken een mooie start. Op de bestellijst van Heg en Landschap staan er zo’n vijftig verschillende soorten, waarbij ook eetbare soorten, zoals bessenstruiken, notenbomen, rozen en bijvoorbeeld klimmende kamperfoelie.

Bestelformulier en voorwaarden

Net zoals vorig jaar is er een bestelformulier speciaal voor Oosterwold. Die vind je hier.

Je kunt je bestelling indienen uiterlijk 14 oktober. Er worden geen bestellingen meer in behandeling genomen die later komen! Stuur je bestelling naar info@paradijsvogelbosje,nl door de BEIDE tabbladen van het Excelformulier in te vullen. Op het eerste formulier vul je je persoonsgegevens in, en op het tweede tabblad je bestelling.

Boomplantaktie1649Op het tabblad staat hoeveel stuks je tegelijk moet bestellen. Veel plantgoed is samengepakt in bundels van 25 stuks. Je bestelt dan dus 25 stuks of 50 stuks enz. De prijs is per stuk, dus voor 25 stuks betaal je 25 keer de opgegeven prijs.

Een paar soorten kan je bestellen per 5 of 10 stuks. Kies dan 5 of 10 of 15 enz.

NB: stuur het bestelformulier terug in het originele Excel bestandsformaat. Dus niet als pdf en ook niet als Apple .numbers bestand.

De Stichting Heg en Landschap licht in een document de voorwaarden toe. Deze vind je hier. Door te bestellen ga je akkoord met deze voorwaarden.

PS: De prijzen zijn de kosten die Stichting Heg en Landschap berekent. De Stichting Paradijsvogelbosje verleent hieraan belangeloos en zonder kosten medewerking.

BoomplantaktieLexHet plantgoed en de administratie en het transport met een vrachtwagen naar Oosterwold wordt ondersteund door de Yves Rocher Foundation, waarmee Lex Roeleveld (zie foto) van Stichting Heg en Landschap de organisatie en rapportage voorzijn rekening neemt. Zie ook Boomplantprogramma | Hegen & Landschap (hegenlandschap.nl)

Als je je bestelling instuurt, zullen wij deze verwerken, en sturen we een bevestiging dat we deze bestelling in behandeling nemen. Daarna sturen we een betalingsverzoek, die je dient te betalen voor 1 november.

Voor belangstellenden houden we ook een informatie avond waarin we een toelichting geven over het soort plantgoed en de bestelprocedure.

Uitleveren op 24 november

 

De uitlever dag is al vastgesteld op vrijdag 24 november. Dat is laat genoeg dat het plantgoed in winterrust is, en vroeg genoeg dat er nog geen vorst is en de drukke dagen van december nog wachten. Bovendien is er in november de grootste kans dat het plantgoed nog verkrijgbaar is, want het plantgoed schijnt schaarser te worden bij de kwekers (waaronder Staatsbosbeheer).

Boomplantactie 1732

Het plantgoed wordt afgeleverd door een vrachtwagen bij het Paradijsvogelbosje in Oosterwold. Je kunt het plantgoed ophalen met een personenauto of aanhangwagen, afhankelijk van de hoeveelheid uiteraard. 

Bovenal is de uitleverdag ook altijd heel gezellig. We zoeken ook weer vrijwilligers die willen helpen met het uitladen, sorteren op soort en op bestelling. Wil je meehelpen, stuur dan een berichtje.

Zorg dat je het plantgoed op dezelfde dag, dus 24 november al kunt inkuilen in je tuin. Maak bijvoorbeeld van tevoren een plantgeul, en regel wat losse grond en/of zand om de wortels af te dekken. Het betreft grotendeels bloot wortelgoed, dat bij blootstellen aan zon en wind snel verdroogt, waardoor de wortels beschadigen, en het plantgoed minder goed zal aanslaan.

Je hebt dan tot maart de tijd om het plantgoed op z’n definitieve plek te planten.

Informatieavond 6 oktober

Voor belangstellenden houden we op vrijdag 6 oktober een informatieavond, waarbij we ingaan op de keuze van het plantgoed en de manier van bestellen. Als je hiervan gebruik wilt maken, stuur ons dan een email bericht. De avond gaat alleen door bij meer dan 8 aanmeldingen. Je krijgt daarvan bericht als je aanmeldt. De avond is in de Tuinkamer van het Paradijsvogelbosje, Frederik van Eedenweg 12, aanvang 20:00 uur.

Wil je meer lezen over de Boomplantactie Oosterwold, lees dan deze pagina

We zijn benieuwd naar je bestellingen. Let op de deadline: 14 oktober en bij het overschrijden van 25.000 stuks stopt de inschrijving.

primi sui motori con e-max.it