In Oosterwold maken we alles zelf. De wijk, de weg of we wel of niet asfalt op de weg willten, hoe de wegen lopen. En hoewel veel mensen (de gemeente, de nutsen, het waterschap) zich met van alles bemoeien, kunnen we veel dromen waarmaken. Veel initiatiefnemers die ik spreek gaan naar Oosterwold, omdat het zo mooi open en groen is. Dat je overal kan wandelen en dat het groen is. Een onderdeel van die groene omgeving is de omloopbaarheid van iedere kavel. In de intergemeentelijke structuurvisie lezen we hierover: "Aan de randen van de kavel blijft een strook gereserveerd waar het principe ‘recht van overpad’ geldt. Hierdoor zal langs de randen van de kavels een netwerk van voet- en fietspaden ontstaan. Zo blijft de continuïteit en de beleving van het landschap en de ‘doorwaadbaarheid’ van het gebied gewaarborgd." De website van Maakoosterwold vult dit aan met: "Zo ontstaat stap voor stap een lokaal wegennet en fiets- en wandelnetwerk."

Wij zeiden tegen elkaar: het zou zo leuk zijn als er een "inspiratiepunt doorwaadbaarheid" komt. Als alle goede voorbeelden (en wat mij betreft in en buiten Oosterwold) getoond kunnen worden. En het leukst zou het zijn als we daarbij zouden benoemen waarom we dat nou zo'n leuk/goed voorbeeld vinden.

Onze eerdere oproep voor inspiratie op de omloopbaarheid heeft een enkel resultaat opgeleverd. Eigenlijk te weinig voor een inspiratie document. Daarom ben ik maar eens gaan wandelen op het internet en dat leverde mooie plaatjes op. 

 

 En omdat Oosterwold nog jong is hieronder een hele stapel inspiratie van buiten Oosterwold. Hiervoor heb ik wild op het internet gegrasduind. 

Voor meer inspiratie: ga naar de pagina inspiratie doorwaadbaarheid!

omloopbaarheid7 omloopbaarheid8
omloopbaarheid9 omloopbaarheid 10
omloopbaarheid 11 omloopbaarheid 12
omloopbaarheid 13 omloopbaarheid 14
primi sui motori con e-max.it