In Oosterwold maken we alles zelf. De wijk, de weg of we wel of niet asfalt op de weg willten, hoe de wegen lopen. En hoewel veel mensen (de gemeente, de nutsen, het waterschap) zich met van alles bemoeien, kunnen we veel dromen waarmaken. Veel initiatiefnemers die ik spreek gaan naar Oosterwold, omdat het zo mooi open en groen is. Dat je overal kan wandelen en dat het groen is. Een onderdeel van die groene omgeving is de omloopbaarheid van iedere kavel. In de intergemeentelijke structuurvisie lezen we hierover: "Aan de randen van de kavel blijft een strook gereserveerd waar het principe ‘recht van overpad’ geldt. Hierdoor zal langs de randen van de kavels een netwerk van voet- en fietspaden ontstaan. Zo blijft de continuïteit en de beleving van het landschap en de ‘doorwaadbaarheid’ van het gebied gewaarborgd." De website van Maakoosterwold vult dit aan met: "Zo ontstaat stap voor stap een lokaal wegennet en fiets- en wandelnetwerk."

Wij zeiden tegen elkaar: het zou zo leuk zijn als er een "inspiratiepunt doorwaadbaarheid" komt. Als alle goede voorbeelden (en wat mij betreft in en buiten Oosterwold) getoond kunnen worden. En het leukst zou het zijn als we daarbij zouden benoemen waarom we dat nou zo'n leuk/goed voorbeeld vinden.

Daarom ben ik in de facebookgroep Almere Oosterwold een "draadje" begonnen. Met de vraag hier een foto toe te voegen van een wat jou betreft "goed voorbeeld" van omloopbaarheid is. De posts van facebook leg ik in onderstaande lijst vast zodat ze voor iedereen en langdurig zichtbaar zijn. Zo kan het tot in lengte van jaren een inspiratiedocument blijven. Ik begin met een inspiratie van onze eigen kavel: het hazelaarpad met het informatiebord bij onze kavel. Mag ik jullie uitnodigen? Ben je niet in staat om via facebook je idee te linken, stuur me dan via contact een mailtje, dan neem ik je voorstel hieronder op. We hopen op een lange lijst!

locatie Hazelaarpad bij ingang wandelpaden Paradijsvogelbosje.OosterwoldFrederik van Eedenweg 6 en 12, Almere

Foto: www.paradijsvogelbosje.nl (naam plaatser)

goed voorbeeld omdat: uitnodigend

ingebracht door: Marie-José Deckers

 tussen sven en floris foto jennette de wit  

locatie van Hannah Arendt weg  naar het bos tussen fam. Ehrhardt en fam. Moolenbeek, beide zijden pad zijn wilgen. Graspad. (wilgen links zijn anderhalf jaar rechts een half jaar (okt. 2018)

Foto: Jennette de Wit
goed voorbeeld omdat:  Ik vind dit wilgenlaantje heel inspirerend. Ben het speciaal op gaan zoeken toen iemand me ervan vertelde.

ingebracht door: Jennette de Wit

 Sven1  foto's van bovenstaande door Sven Ehrhardt
 sven 2  foto's van bovenstaande door Sven Ehrhardt
   

 En omdat Oosterwold nog jong is hieronder een hele stapel inspiratie van buiten Oosterwold. Hiervoor heb ik wild op het internet gegrasduind. 

omloopbaarheid1 omloopbaarheid2
omloopbaarheid3 omloopbaarheid5

 

omloopbaarheid4

omloopbaarheid6
omloopbaarheid7 omloopbaarheid8
omloopbaarheid9 omloopbaarheid 10
omloopbaarheid 11 omloopbaarheid 12
omloopbaarheid 13 omloopbaarheid 14
omloopbaarheid 15 omloopbaarheid 16
omloopbaarheid 17 omloopbaarheid 18
omloopbaarheid 19 omloopbaarheid 20
omloopbaarheid 21 omloopbaarheid 22
omloopbaarheid 23 omloopbaarheid 24
omloopbaarheid 25 omloopbaarheid 26
omloopbaarheid 27 omloopbaarheid 28
omloopbaarheid 29 omloopbaarheid 30
omloopbaarheid 31 omloopbaarheid 32
omloopbaarheid 33 omloopbaarheid 34
omloopbaarheid 35 omloopbaarheid 36