QuirineMelssen6617

De afgelopen jaren hebben we al ervaring opgedaan met het Paradijsvogelpodium, waar vooral Oosterwolders met en voor elkaar muziek maken, gedichten voordragen en samenspelen. Op 12 mei hebben we een nieuwe vorm uitgeprobeerd. Enige tijd geleden zijn we in contact gekomen met Quirine Melssen, die samen met cellist Martin Alvarez Engelstalige Ballads zingt en speelt. Zelf noemt zij haar werk 'Connectie concerten' omdat ze verbinding maakt met het publiek van verschillende komaf, zoals ook voor nieuwkomers. Haar concertprogramma heet 'Reveal' omdat ze zichzelf voor het publiek wil openstellen.

QuirineMelssen6615QuirineMelssen6619Ze was geïnteresseerd om een concert te geven in de Tuinkamer van het Paradijsvogelbosje. Nieuw voor ons is dat Quirine en Martin als professionele musici een toegangsprijs vragen. Terecht natuurlijk, maar dat zijn wij niet gewend, en ook het Oosterwoldse publiek niet. Toch goed om hier ervaring mee op te doen, en te beginnen, al is het klein. We hebben samen met Quirine een poster gemaakt en een evenement aangemaakt op Oosterwold.info en op onze website en marktplaats Oosterwold. Een dag van tevoren hebben we nog afgestemd: wat gaan we doen? Is vijf verkochte kaarten genoeg? Afzeggen is ook jammer. Uiteindelijk heeft Quirine besloten het concert toch door te laten gaan.

QuirineMelssen6631

QuirineMelssen6639's middags voor het concert hebben we de Tuinkamer leeggeveegd, tafels eruit en een opstelling gemaakt met een kleine kring rondom de piano. Quirine en Martin repeteren van tevoren in de namiddag zon. Het is meteen te horen dat de Tuinkamer zich akoestisch heel goed leent voor een dergelijke uitvoering.

Als voor het concert het publiek binnenkomt, serveren wij koffie en thee, en prepareren Quirine en Martin zich voor de opkomst. Quirine heeft een metamorfose QuirineMelssen6637doorgemaakt in een lange knal-rode jurk. Ze praat het concert van engelse ballads aan elkaar met persoonlijke toelichtingen. Martin ondersteunt de ballads met zingende QuirineMelssen6640tegenmelodielijnen. Je kunt horen dat ze zeer goed op elkaar zijn ingespeeld.

Centraal in de ruimte zijn drie groene, donzige herten opgesteld, die een rol krijgen in het concert, omdat Quirine op die dieren haar emoties en gedachten projecteert.

Het kleine publiek was enthousiast en de kleine setting

QuirineMelssen6645

biedt ook de gelegeneheid om na afloop samen na te praten. Dat is zeker de charme van zo'n presentatie met de sfeer van een huisconcert.

Quirine en Martin, heel veel dank, en wellicht een volgende keer met meer publiek. We hebben een start gemaakt van wat hopelijk een terugkerende concertreeks kan worden, met kunstenaars en musici van zeer verschillende pluimage.

 

primi sui motori con e-max.it